Indlæg

  Det sker i

Brudager Folkedansere

Vi er en forening med ca. 45 medlemmer fordelt i alderen 35 – 85 år, som udviser stor danseglæde. Det sociale net er også meget stort. Gennem flere år har vi haft 3 ledere, hvilket giver lederne stor frihed og danserne får flere forskellige/varierende danse.
I sommerens løb ligger folkedansen ikke stille. Der har været sommertræf i Bogense, her har nogen af vores dansere deltaget. Vi samles og danser i haver hos medlemmer; disse aftener er rigtige hyggelige og ret vigtige, her starter aftenen altid med spisning. Det sociale samvær vægtes meget højt inden for folkedansen.
Brudager Folkedansere har igen i år været på den årlige sommertur dvs. dansere, leder og musik. Vi kørte i bus til Als, her besøgte vi Universe lørdag eftermiddag. Det er en stor legeplads for både voksne og børn, så meget blev prøvet. Kørte til Danhostel i Sønderborg, hvor vi havde bestilt mad og overnatning. Da alle havde fået deres værelser og den lækre ret var indtaget, var der dans med dansere fra Als, de var inviteret i forvejen. Efter en lang dag med leg og dans var der ro til midnat. Dagen efter gik turen til Kegnæs Fyr, Landbrugsmuseum, spiste vores madpakke (som vi smurte på Danhostel) på Dybbøl Mølle, herefter til turen til Gråsten Slot. Inden vi kørte hjem blev der tid til eftermiddags kaffe. Alle var enige, om det var en rigtig god tur.
Sidst i maj blev der arrangeret en eftermiddag, hvor vi var ved Hanne og Flemming Bønløkke for at høre, hvordan bier bor og arbejder, nogen var i bi gården iført dragter for at se deres arbejdsområde, efterfølgende var der arrangeret grillaften i haven hos et medlem.
Inden for folkedansen afholdes der også Landsstævne. I år blev det afholdt i Køge, her var Brudager også repræsenteret. Folkedansen er som så mange andre idrætsgrene fyldt med arrangementer, og det kan være svært at nå ud til alt. I forbindelse med Landstævnet var der i år også DM i folkedans, her var Brudager også repræsenteret med et flot resultat.
MEN den 20. sept. starter vi en ny og spændende sæson op. Vi har de samme dygtige spillemænd Gert Skov og Bent Riber, som de tidligere sæsoner har vi igen i år skiftende ledere, i år har vi Lis Kaa, Dorte Jørgensen og Tina Skov. Vi håber, det bliver en sæson med nuværende og nye dansere. Alle er velkommen, enlige som par.
Vi vil igen efter opfordring, prøve at lave en spillemands/sangaften i løbet af sæsonen, det bliver lidt spændende. Ikke at forglemme har Brudager folkedansere igen i år den årlige legestue på Vejstrup Efterskole den 3. nov. Her plejer der at være en god tilslutning, det håber vi også i år.


Vi danser hver onsdag kl. 1930 til 2200 i Brudager Forsamlingshus og første gang er 20. sept. Vel mødt og VI SES.


Bestyrelsen
Brug også hjemmesiden www.brudagerfolkedansere.dk

 

Et citat fra et medlem: Folkedans står for de 3 F:

Folkelig, Festlig og Fornøjelig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image_print